Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Duurste sigaar met kleine diamanten

31 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
1572709.jpg
Alleen voor decadente oliesjeiks. Het luxemerk Chigâr heeft naar eigen zeggen de duurste sigaar ter wereld op de markt gebracht. Het rokertje is voorzien maar liefst 150 piepkleine diamantjes en kost 4500 euro.
De sigaar werd dit weekeinde gepresenteerd tijdens de Miljonairsfair in Noordwijk. ,,Tot verkoop van de sigaar is het nog niet gekomen'', zei ontwerper Jorrit Koeman zondag. ,,Maar bekijks hadden we wel.'' De sigaar is gemaakt van Cubaanse tabak. De diamantjes zijn in Nederland door Ria Bos, de laatste Nederlandse die sigaren met de hand maakt, toegevoegd. ,,Geplakt met Arabische gom'', verklapt ze. ,,De diamantjes verdwijnen met de as in de asbak of op straat'', voegt Koeman er aan toe.
Echt iets voor heel rijke rappers of een oliesjeik, vindt Koeman. En alleen verkrijgbaar in een handgemaakte cederhouten cassette van tien stuks. ,,Glinstert voor 45.000 euro mooi op een directiebureau'', aldus de ontwerper.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar