Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dure vmbo-parken hebben nauwelijks meerwaarde

07-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren_29.jpg
Dure en grote vmbo-scholen leveren nauwelijks meerwaarde op, schrijft Trouw woensdag. Miljoenen kostende 'nieuwbouwboulevards' in Enschede, Groningen en Dordrecht waar vmbo en mbo samenkomen moesten een impuls geven aan de onderwijskwaliteit, maar sommige scholen worden nog steeds slecht beoordeeld door de onderwijsinspectie. Alleen in Groningen is de kwaliteit inmiddels in orde.
Tegenvallende doorstroom
De vmbo-parken moeten een brug slaan tussen vmbo, mbo en het bedrijfsleven, die zich in de nabije omgeving kunnen vestigen. Die doorstroom blijkt tegen te vallen, zegt de krant op basis van navraag bij de gemeenten.
Te vaak nieuwbouw
Grote scholen neigen volgens Marcel Wintels, die 15 jaar verschillende hogescholen bestuurde, te vaak naar dure nieuwbouw: ,,Als je nieuwbouw pleegt, gaat er zeker drie tot zes jaar ontzettend veel aandacht naar de organisatie uit. Die gaat altijd ten koste van de aandacht voor de docenten en het onderwijsprogramma.'' ANP/Trouw

Meer over:

vmbo, school, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!