Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Dure huurhuizen niet verhuurd maar verkocht'

11 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
huissleutels 930
Huurwoningen met torenhoge huurprijzen worden steeds vaker verkocht. Volgens Ger Jaarsma van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is het lastig voor verhuurders om ze aan de man te brengen, vanwege de hoge huur. De huizen, bijvoorbeeld in Amsterdam, staan soms maanden leeg, zegt hij tegen het ANP .

'Zakken in prijs, of verkopen'

"Wat wij van makelaars horen is dat niet iedereen meer bereid is om een hoge huur te betalen. Als huurders weglopen moet een verhuurder of in prijs zakken of de woning verkopen", licht Jaarsma toe. Dat de huurprijzen zover oplopen komt doordat er een enorm tekort is aan huizen die beschikbaar zijn voor de vrije huur.

Evenwicht woningmarkt laat op zich wachten

Daarnaast dringt het besef door dat de woningprijzen op de koopmarkt waarschijnlijk niet veel verder omhoog gaan, voegt Jaarsma (NVM) toe. Verhuurders staan volgens hem voor een beslissing: nu met een flinke winst verkopen, of de woning voor een langere tijd aanhouden.
Scheidend NVM-preses Jaarsma verwacht dat het nog "jarenlang duurt voordat een evenwicht op de huizenmarkt bereikt is", vooral omdat het aanbod van nieuwbouw zo structureel achterblijft bij de vraag naar woningen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!