Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Dure datingsites bieden weinig kans op succes'

06-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1561 keer bekeken
  •  
liefde koppel 1127
Datingwebsites of -apps zijn duur en lang niet altijd helder over de kosten. Ook is de kans om een partner te vinden klein, meldt de Consumentenbond.
De Consumentenbond heeft 15 veelgebruikte datingsites en -apps onder de loep genomen. Ruim 400 panelleden werd naar hun ervaringen gevraagd. Slechts 15 procent vond een relatie. 41 procent acht de kans 'zeer klein' dat ze via een datingplatform een vaste relatie vinden. Als reden geven ze op dat maar weinig kandidaten aan het opgegeven profiel voldoen. Ook denken de ondervraagden regelmatig te maken te hebben met nepprofielen of verouderde, inactieve profielen.

Kritiek op prijzen

Onder de ondervraagden bestaat de nodige onvrede over de prijs van de datingaanbieders. Een derde is niet te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van een abonnement kan tot wel 79,90 euro per maand oplopen, voor een lidmaatschap voor 6 maanden. Wie dit bedrag niet in één keer wil voldoen, betaalt nog eens een toeslag van 6 euro per maand extra. Bij de meeste sites en apps is een profiel aanmaken gratis , maar dan zijn de mogelijkheden vaak te beperkt, zo oordeelt het panel van de Consumentenbond.

Kosten niet duidelijk

Volgens het onderzoek zijn Badoo, Bumble, Grindr, Happn, Inner Circle en Tinder niet duidelijk over de kosten van een abonnement. Die informatie krijgen consumenten pas nadat ze zich hebben aangemeld.
E-matching en Pepper doen dat beter. Op hun sites zijn de abonnementsvormen en prijzen wél eenvoudig te vinden. Ze staan in één overzicht en zijn zichtbaar vóór aanmelding. Bovendien staat er duidelijk bij vermeld dat abonnementen automatisch verlengd worden. Dat is bijna altijd het geval, maar die informatie is soms lastig te vinden, zoals bijvoorbeeld bij Lexa, Ourtime en Parship.

Terugkijken? Kassa november 2014: Helft datingsites scoort onder de maat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!