Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Duizenden zorgmedewerkers zien coronabonus aan hun neus voorbijgaan

29 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg

Duizenden zorgmedewerkers krijgen geen coronabonus terwijl ze daar recht op hebben. De administratieve rompslomp om de 1000 euro ook aan te vragen voor extern ingehuurden, zoals zzp'ers, vinden zorginstellingen te groot. Brancheorganisatie voor intermediairs NBBU waarschuwt hiervoor, aldus RTL Nieuws.

"We kregen van de intermediairs die uitzendkrachten en zzp'ers aan zorgorganisaties koppelen signalen dat de zorgbonusaanvragen niet werden geaccepteerd", vertelt hoofd sociaal economische zaken Piet Meij van NBBU.

De brancheorganisatie kreeg zo'n 200 meldingen binnen en stelde een lijst samen van meer dan dertig organisaties die de bonus niet voor externen aanvragen. Het blijkt een branchebreed probleem te zijn, aldus Meij.

Voor 1,48 miljard euro aan bonussen aangevraagd

Inmiddels is er voor 1,48 miljard euro bruto aan zorgbonussen aangevraagd, stelde minister Tamara van Ark (Medische Zorg) woensdag in de Tweede Kamer. Zorginstellingen kunnen een week langer een zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers, aldus Van Ark. Het loket blijft open tot vrijdag 6 november.
Bron: ANP, RTL Nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

marjooo
marjooo30 okt 2020 - 10:59

het zou leuk zijn als mantelzorger, dag en nacht, ook eens een leuke waardering krijgen. voor al hun medische en pers.verzorging krijgen die 0,00 euro tegemoetkoming.

alexishoop
alexishoop29 okt 2020 - 21:45

ik voel een staking van zorgpersoneel opkomen, eerst ging wilders al nat met zn afgekestste voorstel wat 40 euro per inwoner zou kosten, wat nu op gaat aan alle soebatteen in de kamer en nu nog een bonus missen.