Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden thuiszorgers vrezen voor baan

27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tsnthuiszorg.jpg
De toekomst is onzeker voor duizenden thuiszorgers van TSN en voor de mensen voor wie ze zorgen. Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland vraagt uitstel van betaling aan voor het onderdeel dat mensen huishoudelijke zorg geeft. Daar werken 12.000 mensen.
'Dit is onacceptabel'
Het personeel is vrijdagochtend op de hoogte gebracht. Volgens de FNV gaat een bewindvoerder maandag aan de slag. De vakbond geeft het kabinet de schuld. Dat bezuinigt te veel en te snel. Volgens FNV-bestuurder Gijs van Dijk worden de arbeidsvoorwaarden in de thuiszorg steeds slechter. ,,Dit is onacceptabel en moet worden gestopt''.
Uurloon van 12,50 naar 10 euro
TSN Thuiszorg wilde eerder dit jaar de lonen van de thuiszorgers met 20 tot 30 procent verlagen, van gemiddeld 12,50 euro naar 10 euro per uur. FNV stapte naar de rechter, die twee weken geleden TSN terugfloot. Het bedrijf mag het personeel niet laten opdraaien voor zijn financiële problemen, besliste de rechtbank in Almelo.
Noodplannen
De SP wil dat er een noodplan komt om te voorkomen dat TSN Thuiszorg failliet gaat. ,,Het noodplan moet garanderen dat tienduizenden cliënten van TSN hun vaste gezicht niet verliezen'', zegt Tweede Kamerlid Renske Leijten.
Grote zorgen
Vakbond CNV Zorg & Welzijn vreest een nieuwe grote ontslagronde bij TSN. ,,Wij maken ons grote zorgen. Als het uitstel van betaling leidt tot een faillissement, zou dat dramatisch zijn'', zegt voorzitter Suzanne Kruizinga.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!