Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden proteststemmen tegen leenstelsel

31-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_studenten_05.jpg
Al een kleine tienduizend studenten hebben een onlinepetitie ondertekend tegen het leenstelsel. De petitie ging woensdagmiddag online, toen bekend werd dat de politiek had ingestemd met het plan om de basisbeurs, die nu nog een gift is, om te zetten in een lening. Op vrijdagavond hadden zo'n 9000 mensen hun afkeer op internet laten blijken.
Vanaf 2015 wordt de basisbeurs omgezet in een lening. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft hierover een akkoord bereikt met de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiefracties D66 en GroenLinks. Steun van die laatste twee was nodig om het plan, dat al in het regeerakkoord was aangekondigd, door de Senaat te krijgen. Eerder moest Bussemaker de maatregel een jaar uitstellen omdat er te weinig steun was voor het plan. De studentenorganisaties zijn vanaf het begin tegen het plan geweest. Zij vrezen dat studeren straks lastiger, zo niet onmogelijk wordt voor studenten wier ouders niet financieel kunnen bijspringen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!