NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Duizenden mensen bij actie voor publieke sector

3 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Ministerie
Op de actie voor de publieke sector in het centrum van Den Haag zijn circa 3000 mensen afgekomen. Dat meldt althans organisator vakbond FNV. De actie begon met een stille tocht die vanaf de Lange Voorhout door het centrum van Den Haag trok langs meerdere ministeries. Daarna kwamen de demonstranten weer terug op de Lange Voorhout, waar toespraken werden gehouden door mensen die werkzaam zijn in de publieke sector.
Onder anderen Jesse Klaver van GroenLinks, Lilian Marijnissen van de SP en Lodewijk Asscher van de PvdA waren aanwezig. ,,Zij hielden geen toespraken, het ging tijdens deze actie echt om de mensen die in de sector werken", stelt een woordvoerder van de FNV. FNV heeft de actie expres om 18.00 uur gepland, omdat het geen staking moest worden. Zo konden veel mensen die overdag werken, alsnog komen.

Werkdruk verlagen

De actie werd in september aangekondigd door PO in actie en vakbond FNV. De reden voor de actie is het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse bedrijven en investeerders. Dit kost de overheid twee miljard euro. FNV vindt dat dat geld beter gebruikt kan worden om de werkdruk van mensen in de publieke sector te verlagen en de salarissen te verhogen.

Tweede actie

Op 10 november wordt een tweede actie gehouden op de Dam in Amsterdam, die niet meer alleen gericht is op de publieke sector. ,,Daar demonstreren we tegen de afschaffing van de dividendbelasting", aldus de FNV-woordvoerder. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!