Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden klanten NN krijgen geld terug

12-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
National-Nederlanden-logo_02.jpg
Enkele duizenden klanten van verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) krijgen geld terug. Het bedrijf verhoogde in 2012 en 2013 de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van mensen die zwaar lichamelijk werk doen, maar draait dat nu terug. De verhoging blijkt niet te mogen. Dat heeft een woordvoerder van NN vrijdagavond gezegd.
Schadelast
NN verhoogde de premie voor zelfstandigen met zwaar lichamelijk werk, zoals in de bouw. In 2012 ging het bedrag met 30 procent omhoog, een jaar later met nog eens 10 procent. ,,De schadelast in die groep was vrij hoog'', legt de woordvoerder van de verzekeraar uit.
Tussentijds verhogen
De klanten sloten hun verzekeringen voor 3 jaar af. ,,Hun regeling was vrij ruim te interpreteren. Wij dachten dat we tussentijds konden verhogen. We hebben alles nogmaals tegen het licht gehouden en geconstateerd dat het niet mogelijk was'', aldus de NN-woordvoerder.
Miljoenen
Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel geld de mensen krijgen, maar zegt dat het in totaal gaat om enkele miljoenen euro's. Eind dit jaar moet de terugbetaling zijn afgerond. Dan hebben de laatste klanten hun te veel betaalde geld terug.
Rechter
Het is niet bekend of ook andere verzekeraars de premieverhoging terugdraaien en geld teruggeven. Doen ze dat niet, ,,dan zien we hen bij de rechter'', zegt belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!