Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Duizenden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen

7 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk2-930x520
De politie heeft vier Poolse onlinevuurwerkshops offline gehaald. Ongeveer tweeduizend Nederlandse kopers kochten daar illegaal vuurwerk, en kunnen daarom de politie op de stoep verwachten.
De afgelopen weken zijn er honderden pakketten in beslag genomen bij kopers die het vuurwerk hadden besteld bij de webshops. Deze hebben volgens de politie afgelopen jaren duizenden illegale vuurwerkpakketten naar Nederland verstuurd.

Tweeduizend Nederlandse kopers

In Nederland zijn zo'n tweeduizend kopers in het vizier van de politie, terwijl er in Duitsland vijftig woningen zijn doorzocht. In totaal zijn er inmiddels duizenden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Toename in handel

De politie en het Openbaar Ministerie zien een toename van de handel in zwaar, illegaal vuurwerk via het internet. Het gaat om professioneel vuurwerk dat niet door particulieren mag worden afgestoken. Ook is het in bezit zijn van het vuurwerk verboden.

Internationaal onderzoek

De Nederlandse politie heeft Polen ingelicht over de illegale webshops. Dat leidde tot een internationaal onderzoek, waarbij ook Duitsland en Frankrijk zijn betrokken. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar