Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden huishoudens missen huurtoeslag, meent Woonbond

11-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
geld vakantiegeld 1127

Duizenden huishoudens lopen de huurtoeslag waar ze recht op hebben mis. Dat denkt de Woonbond, die daarom ook huurders oproept om te controleren of ze er recht op hebben. Door nieuwe regels zijn er namelijk sinds 2020 115.000 extra huishoudens die recht hebben op toeslag. Een deel van de groep weet dat volgens de bond niet.

Vanaf 2020 zijn de inkomensgrenzen die bepalen of je recht hebt op een bijdrage veranderd door een wetswijziging. De harde inkomensgrenzen, waarbij er helemaal geen recht op huurtoeslag is bij een inkomen boven een bepaald bedrag, zijn vervallen. Sindsdien loopt de hoogte van de toeslag bij een hoger inkomen nu geleidelijk af.

Hoop huurders laten geld liggen, terwijl ze recht hebben op toelage

Maar "ook zonder wetswijziging laten veel mensen het geld liggen, maar met de nieuwe groep huurders die recht heeft op de toelage, verwachten we dat nog meer mensen de toeslag zullen missen. Daarom onze waarschuwing", legt een woordvoerder van de Woonbond uit.

Volgens de zegsman hebben huurders die in het verleden net boven de inkomensgrens zaten, nu mogelijk wel rechten op de bijdrage. "Huurders kunnen op de website van de Belastingdienst een proefberekening doen om te kijken of ze inderdaad recht hadden op de toelage." Het aanvragen van de toeslag over 2020 kan tot 1 september. ANP

Meer lezen over de woningmarkt? Bekijk dan deze artikelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!