Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden huishoudens krijgen late energierekening

08-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroom_energie_elektriciteit_12.jpg
Duizenden huishoudens in Zeeland hebben sinds oktober geen energierekening meer gehad. Ook zijn er geen voorschotten afgeschreven. Dat heeft energiemaatschappij Delta woensdag bevestigd.
8000 huishoudens
In totaal zijn ongeveer 8000 huishoudens getroffen. ,,Bij een deel is er sinds oktober niets afgeschreven. Dan heb je het over een bedrag van een euro of 800. Bij anderen gaat het om een maand'', aldus een woordvoerder.
Delta stuurt woensdag een brief naar de gedupeerde klanten. ,,Wie geen brief krijgt, heeft geen probleem'', aldus de zegsman.
Alsnog betalen
Klanten zullen het voorschot alsnog moeten betalen. Wie daardoor in de problemen dreigt te komen, kan contact opnemen met Delta. ,,We kunnen bijvoorbeeld afspraken maken over gespreid betalen. De fout ligt bij ons, niet bij de klanten'', laat de woordvoerder weten.
Probleem in computersysteem
Oorzaak is een probleem in het computersysteem van Delta. De meterstanden zijn daar niet goed in opgenomen. ,,Toen we dat ontdekten hebben we direct alle incasso's en facturen gestopt. Er zijn geen onterechte of foute incasso's verstuurd'', zegt Delta.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!