Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden huishoudens in slecht geïsoleerde woningen

24-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1037 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wonen meer dan 90.000 huishoudens in een slecht geïsoleerde huurwoning. Een kwart van alle corporatiewoningen in deze grote steden hebben energielabel D of lager. Deze bewoners kunnen extra hard getroffen worden door de hoge elektriciteitsprijzen. Dit blijkt uit onderzoek van Trouw in samenwerking met platform Investico.

Trouwen en Investico baseren zich op een landelijke database van energielabels en kaarten van corporatiebezit. Het is voor het eerst dat er openbare cijfers zijn over woningisolatie per stad en corporatie. Er zijn over zeven steden data verzameld.

Label F of G

Zeker 17.000 huishoudens huren in de drie grote steden een corpratiewoning met label F of G. Dit zijn woningen die nauwelijks zijn geïsoleerd en meestal alleen enkel glas hebben. Uit het onderzoek blijkt dat juist de huurders van de armste wijken in Nederland het langst moeten wachten op dubbel glas, een geïsoleerde vloer of een nieuw dak. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!