Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duitse tol kost Nederlanders tot 100 miljoen

13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto stad 930 520
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Zoals verwacht sluit Nederland zich aan bij Oostenrijk dat bij de Europese Hof van Justitie een zaak heeft aangespannen tegen het Duitse plan.

Juridische onderbouwing

Begin oktober gaf het kabinet al aan van plan te zijn zich bij de Oostenrijkers aan te sluiten, maar het wilde eerst de juridische onderbouwing van de zaak afwachten. Volgens het kabinet is het Duitse plan strijdig met Europese regels. De tol zou discriminerend zijn. De Duitse automobilist wordt namelijk volledig gecompenseerd voor de tolheffing, de buitenlandse autorijder niet.
Vooral de grensstreek zouden opdraaien voor de kosten van het Duitse voornemen. Van de 60 tot 100 miljoen die het jaarlijks zou kosten, zou 40 procent voor rekening komen voor bewoners en bedrijven in deze streek. ANP

Meer over:

nederland, tol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

snuffelbaard
snuffelbaard13 dec. 2017 - 21:57

Ook doen met Duitsers! Hadden we uiteraard ook al lang moeten doen natuurlijk met Fransen, Spanjaarden, Italianen en natuurlijk onze zuidervrienden de Belgen (die laatste wat vrachtwagens betreft dan natuurlijk) en alk ander land wat tolwegen heeft. Maar ja, wij (Den Haag dus) zijn die gekke Nederlanders die alles accepteren als we maar mee mogen spelen..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!