Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duitse minister: Facebook is medeschuldig

24-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook_03.jpg
De Duitse minister Ilse Aigner van Consumentenbescherming noemt Facebook medeschuldig aan de rellen in Haren. Ze vindt dat het sociale netwerk dringend de gebruikersaccounts moet veranderen. ,,Facebook is medeverantwoordelijk voor zo'n escalatie omdat het concern niet bereid is de privacy-instellingen te verbeteren'', zei Aigner tegen de krant Rheinische Post die maandag verschijnt.
Maatregelen
De minister wil maatregelen van Facebook zodat jongeren niet langer per ongeluk een privéfeestje aan miljoenen gebruikers bekend kunnen maken.
De toestand in Haren was groot nieuws in Duitsland en vele andere landen.
Facebookparty's
In Duitsland is het meermalen gebeurd dat Facebookgebruikers per ongeluk een privéfeest openlijk aankondigden. Die zogeheten Facebookparty's verliepen overwegend vreedzaam, maar lopen soms ook uit de hand. Op 7 juli moest de politie massaal ingrijpen in Konstanz. De politie eist 227.000 euro van de man die het feest openlijk aankondigde. Zeer groot was ook een feest in Backnang van een anoniem persoon in juni. Daar kwamen ruim 22.500 mensen opdagen.
Debat over politiekosten
De party's leidden tot een verhit politiek debat over de politiekosten. Na lang aandringen toonde Facebook begrip voor de problemen van de autoriteiten. De Europese Facebookdirecteur Richard Allen beloofde een handleiding, maar die is er tot dusver niet gekomen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!