Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duitse kerstmarkten: meer fysieke beveiliging

19-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kerstmarkt 930 520
Kerstmarkten in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen worden dit jaar nog beter fysiek beveiligd tegen aanslagen met voertuigen. Dat schrijft de Duitse krant Rheinische Post die een rondgang heeft gehouden bij aantal steden waar kerstmarkten worden gehouden.
De kerstmarkten trekken honderdduizenden bezoekers, ook veel Nederlanders reizen de komende weken af naar de markten. Deze week start onder meer de kerstmarkt in Düsseldorf. Hoewel het risico op aanslagen niet groter is geworden volgens de politie, hebben vrijwel alle kerstmarkten hun fysieke veiligheidsmaatregelen verbeterd. Zo zijn in Bochum zandzakken vervangen door 86 waterzakken die vrachtwagens kunnen tegenhouden.

Speciale barricades

Deze stad heeft ook speciale barricades aangeschaft die in Israël hun waarde hebben bewezen. Deze barricades vervormen als er een voertuig tegenaan rijdt, maar kunnen ook open als er bijvoorbeeld een stadsbus doorheen moet.

Vaste paaltjes

In Duisburg waar de kerstmarkt al is begonnen, blokkeren 25 rood-wit gestreepte betonnen pilaren de straten. Daarnaast zijn er op verschillende locaties vaste paaltjes in aanbouw. In Hagen houden ze het bij waterzakken, maar daar zijn leden van motorclubs in hun clubkledij niet welkom.

Geüniformeerde en beveiligers in burger

In Düsseldorf worden meer en meer geüniformeerde en beveiligers in burger ingezet. Ook worden er dit jaar rond de kerstmarkt meer betonnen blokken neergezet. In Keulen waar de kerstmarkt maandag 27 november begint zijn bezoekers met koffers, trolley's en grote rugzakken niet welkom.

Aanslag in Berlijn in 2016

In december 2016 vielen er twaalf doden bij een aanslag met een truck op de kerstmarkt van Berlijn. In deze stad wordt bij de Gedächtniskirche vanaf maandag geëxperimenteerd met tal van veiligheidsmaatregelen. Zo staan er metalen paaltjes, stalen korven met zandzakken en betonnen palen. Deze kerstmarkt gaat net als de meeste in Berlijn 26 november open. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!