Kassa

Duits paardenvleesschandaal breidt zich uit

18-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paardenvlees_02.jpg
Duitse supermarkten halen steeds meer kant-en-klare producten uit de schappen, omdat er paardenvlees in verwerkt is in plaats van rund. Ook zijn steeds meer Duitse bedrijven op een of andere manier bij het Europese paardenvleesschandaal betrokken.
Paardenvleeszwendel
Het is vooralsnog niet duidelijk wie de bron is van het paardenvlees. De logistieke keten is moeilijk te doorgronden. De paardenvleeszwendel in Duitsland wordt daardoor steeds ondoorzichtiger.
Aldi
Zo werd maandag bekend dat bij de supermarkten van de Aldi in het noorden van Duitsland paardenvlees is aangetroffen in onder meer goulashmaaltijden van Omnimax. Dat bedrijf verwees naar fabrikant Dreistern, die op zijn beurt weer stelt dat het slachtoffer is van verkeerde etikettering elders in de keten.
Vossko
Ook werd duidelijk dat het bedrijf Vossko paardenvlees leverde aan de Lidl in Duitsland zonder dat te vermelden. Maar ook Vossko zegt niet te weten hoe dat kon en onderzoekt hoe de onjuiste etikettering tot stand is gekomen.
Lidl
Lidl haalde afgelopen weekeinde ook in Zweden en Finland maaltijden uit de schappen vanwege het paardenvleesschandaal. Eerder leek het erop dat het paardenvlees alleen in Duitsland in maaltijden was terechtgekomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!