Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dubbelstudenten gematst met collegegeld

30-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren_boek_10.jpg
Studenten die twee studies volgen, hoeven geen extra collegegeld meer te betalen als ze een van beide studies hebben afgerond. Dat is vrijdag in de ministerraad besloten op voorstel van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.
Overgangsmaatregel
Sinds 2010 moeten studenten die een tweede studie volgen op de meeste hogescholen en universiteiten meer collegegeld betalen. Dat komt omdat de instellingen geen geld van het ministerie krijgen voor studenten die een tweede studie volgen. Wie twee opleidingen tegelijk volgt, ontsnapte echter tijdelijk aan die regel door een overgangsmaatregel van Bussemaker. Die overgangsregeling is nu permanent gemaakt. Enkele duizenden studenten volgen een tweede studie.
Blij
De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is blij met het besluit van de minister. ,,Studenten zijn zo minder geremd om een tweede studie te volgen'', zegt vicevoorzitter van de studentenbond Eduard Schmidt. Wel wijst hij erop dat studenten die na het afronden van de eerste studie nog een studie willen volgen alsnog tegen hoge kosten aanlopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!