Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Dubbel zoveel zomerfiles door wegwerk'

30-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_04.jpg
De Verkeers Informatie Dienst (VID) verwacht deze zomer minstens twee keer zo veel files als vorig jaar als gevolg van wegwerkzaamheden. Dat zei Patrick Potgraven van de VID woensdag. Hij bevestigde daarmee een bericht in het AD.
Volgens Potgraven zal het verkeer op gezette tijden vooral vastlopen op de A1, A4, A9 en A12 doordat op die wegen wordt gewerkt en er minder rijbanen beschikbaar zijn. ,,Er is een groot aantal projecten naast het reguliere onderhoud. Vooral het werk aan de A12 tussen Woerden en Gouda wordt spectaculair,'' voorspelt Potgraven. De weg wordt daar in de richting Gouda van drie naar vier rijstroken verbreed maar daarvoor zal eerst een maand lang het aantal banen tot twee worden gereduceerd. De VID verwacht dat automobilisten dit jaar vanaf half juni tot en met september 800.000 uur in de rij zullen staan bij wegwerkzaamheden. In totaal staat het verkeer in het hele land per jaar zo'n 70 miljoen uur stil, gemiddeld ongeveer 4 uur per weggebruiker. ,,Sommigen staan in een jaar helemaal niet in de file, anderen vrijwel constant'', aldus Potgraven. De VID adviseert automobilisten voorbereidingen te treffen om het stilstaan in zomerse sferen goed te doorstaan, door bijvoorbeeld altijd water mee te nemen. ,,Elk jaar blijkt toch weer dat in files door werkzaamheden of incidenten mensen in hun auto uitdrogen. In extreme gevallen deelt de brandweer water uit.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!