Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DSW verlaagt premie én eigen risico in 2018

26-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
930 x 520 geld zorg
Zorgverzekeraar DSW verlaagt de premie van de basisverzekering én, min of meer symbolisch, ook het verplichte eigen risico. De premie voor 2018 daalt met 6 euro per jaar naar 1290 per jaar (107,50 per maand) voor zowel individueel als collectief verzekerden. Het eigen risico wordt met 10 euro verlaagd naar 375 euro.
Principekwestie
Voor directeur Chris Oomen van de Schiedamse zorgverzekeraar is het een principekwestie. ,,Het is een symbolisch bedrag om te laten zien dat we vinden dat de hoogte van het eigen risico zijn doel voorbijschiet.'' Volgens DSW is er geen rechtvaardiging meer voor het huidige niveau van het eigen risico en moeten de kosten eerlijker verdeeld worden tussen chronisch zieke en gezonde mensen. De hoogte van het eigen risico is overigens wettelijk bepaald. ,,Maar in een aantal gevallen mag een verzekeraar daar toch van afwijken'', aldus de directeur.
Verlaging verrassend
DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe premie bekendmaakt. Dat DSW de premie verlaagt is verrassend. In de Miljoenennota hield het kabinet voor 2018 rekening met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met 81 euro.
Zorgkosten lager
Volgens DSW blijkt de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 mee te vallen ten opzichte van wat in de Miljoenennota 2017 is begroot. Volgens de zorgverzekeraar wordt dit voornamelijk veroorzaakt door een loon- en prijsontwikkeling die lager is dan verwacht. Doordat de Miljoenennota 2018 gebaseerd is op deze te hoge zorgkosten van 2017, verwacht DSW dat de zorgkosten ook volgend jaar lager uitvallen dan begroot. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!