Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro per maand

24 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
zorg zorgverzekeraar
DSW is als eerste zorgverzekeraar met de hoogte van de nieuwe premie naar buiten gekomen. Die wordt 6 euro per maand hoger. Dat is twee keer meer dan de 3 euro stijging die het kabinet op Prinsjesdag voorzag voor de zorgpremies in 2020. Per maand zal de premie bij DSW 118 euro per maand bedragen.  
"Die 3 euro extra zit hem in het feit dat we vorig jaar nog 5 euro konden teruggeven uit onze reserves om de premiestijging te dempen”, aldus Aad de Groot, de nieuwe bestuursvoorzitter van DSW tegen de NOS. “Dit jaar kan dat nog maar 2 euro zijn".
Volgens DSW is de prijsstijging ook mede noodzakelijk vanwege de hogere zorgkosten. Mensen in de zorg  gaan meer verdienen, verwacht de zorgverzekeraar. Het geld dat naar het zorgpersoneel gaat, komt voor de helft terug in de hogere premie. Het eigen risico blijft  bij DSW wel gelijk op 375 euro, tien euro minder dan het wettelijk vastgestelde bedrag.
DSW maakt ieder jaar als eerste de zorgpremie bekend. De andere zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies bekend maken. Vergelijkingssite ZorgKiezer verwacht dat de meeste zorgverzekeraars hun prijzen 'grofweg gelijk' houden. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's