Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DSB gaat schuldeisers weer betalen

05-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DSB_01.jpg
DSB Bank gaat op korte termijn nog eens 35 procent van de vorderingen van schuldeisers terugbetalen. Dat maakten de curatoren vrijdag bekend in een tussentijds verslag.
Voor kerst
De vorderingen worden voor kerst uitgekeerd, aldus de curatoren. Het totaal uitgekeerde percentage komt daarmee op 74. Om de uitkering mogelijk te maken is met drie banken een lening afgesloten van maximaal 1,4 miljard euro.
Tien jaar voordat alle schuldeisers zijn afbetaald
Vanwege een geleidelijke afname van de omvang en kasstroom van de leningenportefeuille van DSB Bank, zal het jaarlijks uit te keren percentage naar verwachting wel gaan dalen tot 4. Daarom zal het volgens de curatoren nog bijna tien jaar duren voordat alle schuldeisers zijn afbetaald.
70 miljoen euro
Uit het verslag bleek verder dat de aandelen van Waard Leven, Waard Schade en Tadas Verzekeringen zijn verkocht aan het Britse Chesnara. De Nederlandsche Bank (DNB) moet deze overeenkomst nog goedkeuren, maar de curatoren stelden dat de opbrengst voor DSB Bank ongeveer 70 miljoen euro zal bedragen. ,,Alle activiteiten worden ongewijzigd voortgezet. De medewerkers van Tadas behouden hun baan en voor polishouders van Waard Leven en Waard Schade zal niets veranderen''.
Niet voor begin tweede kwartaal volgend jaar
Vanwege de vereiste goedkeuring die DNB nog moet geven zal de definitieve transactie niet voor het begin van het tweede kwartaal volgend jaar plaatsvinden, aldus de curatoren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!