Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'DSB-fonds' stelt verzekeraars aansprakelijk

23-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dsb_bank.jpg
De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken (SSP) stelt de verzekeringsmaatschappijen DSB Leven, DSB Schade, SNS Reaal, Cardif en de Warranty Group aansprakelijk voor schade die klanten van DSB Bank zouden hebben geleden. Dat vermeldt de website van de organisatie die opkomt voor de belangen van DSB-klanten.
Volgens de verklaring op de site worden de maatschappijen aansprakelijk gesteld ,,wegens hun betrokkenheid bij de benadeling van klanten van het failliete DSB Bank NV''. Verzekeringsproducten die DSB verkocht, waren door hoge provisies en andere kosten onevenredig duur. ,,En de klant is niet goed geadviseerd over de wenselijkheid en de noodzaak van de leningen en verzekeringen.'' SSP houdt de betrokken verzekeringsmaatschappijen naast DSB Bank aansprakelijk voor de schade die klanten door verkeerde advisering hebben ondervonden.
Stichting Hypotheekleed
Ook Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed strijdt nog steeds voor benadeelde DSB-klanten. Lakeman begon op 15 maart een collectieve actie tegen de curatoren van DSB. ,,Wat voor Nederlandse begrippen vrij uniek is'', aldus Lakeman. Hij vertegenwoordigt daarbij niet alleen de gedupeerden die zich bij zijn stichting hebben gemeld. ,,Het gaat hierbij om alle ex-klanten van DSB.'' Lakeman eist dat DSB Bank aan alle mensen met wie ze tot overeenstemming komen, behalve de directe schade ook de buitengerechterlijke kosten vergoeden, zoals de kosten van juridische analyse en de kosten voor het berekenen van de schade. Lakeman heeft daar begin deze week een reactie van de curatoren op gekregen. ,,Ze willen niet aan de eisen voldoen.'' De voorman van de Stichting Hypotheekleed verwacht dat de partijen nu voor de rechtbank worden opgeroepen voor overleg.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!