Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drukte van belang op Schiphol

21-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schiphol_09.jpeg
Het is woensdagochtend een drukte van belang op Schiphol. Veel mensen zijn naar de luchthaven gekomen om een vlucht te nemen of hebben de hoop dat te doen. Vooral in terminal 2, waar Europese vluchten vertrekken, staan lange rijen.
Sommigen weten inmiddels zeker dat ze woensdag zullen vliegen. De Nederlander Geert van der Werf (73) is al ingecheckt en staat te wachten voor de veiligheidscontrole. Hij gaat met luchtvaartmaatschappij Austrian naar Wenen voor een kunstreis. ,,Er mankeert niets aan deze reis. We zouden om half elf moeten vliegen en we vliegen ook om half elf. Het wonder is geschied.''
Transavia donderdagavond op schema
Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht dat donderdagavond alle vluchten weer volgens schema verlopen. Dat zei een woordvoerster van de maatschappij woensdagochtend. De zegsvrouw zegt te verwachten dat dan alle achterstanden zullen zijn weggewerkt, ,,op een enkele vlucht naar Denemarken na.'' Vanaf hoe laat alles weer volgens planning verloopt is niet helemaal duidelijk, vandaar dat de maatschappij reizigers blijft adviseren op de website te kijken voor de actuele stand van zaken.
Nog steeds weinig vluchten Eindhoven Airport Ook woensdag nog is het overgrote deel van de vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. De belangrijkste reden is dat maatschappij Ryanair nog niet vliegt. Een woordvoerder heeft dat woensdagochtend gezegd.
Ryanair is goed voor ongeveer 60 procent van alle vluchten op Eindhoven Airport. Het vluchtschema begint er pas weer normaal uit te zien als de Ierse prijsvechter donderdagmiddag weer de lucht ingaat, verwacht de zegsman.
Er is woensdagochtend welgeteld één vliegtuig vertrokken, naar Portugal. De luchthaven is volledig in bedrijf, maar in de terminal is het nog steeds bijzonder rustig.
Luchtverkeer in Rotterdam weer bijna normaal Op Rotterdam The Hague Airport lijkt woensdag langzaamaan alles weer volgens het normale patroon te verlopen. Transavia vliegt woensdag weer volgens de normale dienstregeling, aldus een woordvoerder van de luchthaven bij Rotterdam.
De vluchten van City Jet zijn nog steeds geannuleerd, maar de verwachting is dat dat snel verandert. Daar wordt woensdag nog over vergaderd. City Jet brengt vooral veel zakenlieden naar Londen city. De hoop is dat die vluchten weer snel worden opgepakt, ,,anders wordt de schade wel heel groot'', aldus de woordvoerder.
Op Rotterdam is vanochtend onder meer een vlucht uit Londen aangekomen. Het vliegtuig vloog door naar Barcelona.
Faillissement dreigt voor luchtvaartbedrijven Meer dan vijf middelgrote- en kleine Europese luchtvaartmaatschappijen lopen het risico failliet te gaan. De bedrijven zijn in financieel zwaar vaarwater terecht gekomen door de verstoring van het luchtverkeer door de vulkaanuitbarsting op IJsland, stelde het hoofd van de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA dinsdag op de Italiaanse televisie. IATA-voorzitter Giovanni Bisignani wil dat de Europese Unie de lidstaten toestemming geeft om getroffen vliegtuigmaatschappijen schadeloos te stellen. Brussel liet maandag al weten hiertoe eventueel bereid te zijn, mits de steun niet neerkomt op heimelijke subsidie via de achterdeur. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!