NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Drukte bij huisartsen door vaccinatie meningokokken

27 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
injectienaald spuit vaccineren 930 520 prik griepprik
De campagne voor tienervaccinatie tegen meningokokkenziekte zorgt voor flinke drukte bij huisartsen. Zij krijgen veel vragen van ongeruste ouders en vaccinatieverzoeken buiten het Rijksvaccinatieprogramma om. ,,Dit leidt tot extra werkdruk bij de toch al overbelaste huisartsenpraktijken'', meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).
Volgens de vereniging heeft de campagne hier onvoldoende rekening mee gehouden. ,,De media-aandacht rond de vaccinatiecampagne en het ontstane tekort aan vaccins dat ook veelvuldig in de media is gekomen, heeft de wens om gevaccineerd te worden alleen maar aangewakkerd'', aldus de LHV.

Nieuwe campagne

Gezondheidsinstituut RIVM lanceerde ruim twee weken geleden de nieuwe campagne gericht op jongeren. Daarbij krijgt iedereen in het jaar waarin hij 14 wordt een uitnodiging voor een prik tegen de gevaarlijke bacterie. Aanleiding is de toename van het type W van de ziekte, die in tegenstelling tot andere typen ook gevaarlijk is voor jongeren. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!