Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drukste ochtendspits van het jaar

20-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
file6_03.jpg
De ochtendspits dinsdag was de drukste van het jaar. Op het hoogtepunt rond 8.45 uur stond 323 kilometer file op de snelwegen. Dat kwam door nachtelijke ongelukken bij Utrecht en Arnhem, meldde de VerkeersInformatieDienst (VID). De drukste ochtendspits van het jaar tot nu toe was 299 kilometer.
Ongeluk
De A2 was na een dodelijk ongeluk urenlang dicht tussen Breukelen en Maarssen, in de richting van Utrecht. Bestuurders kregen het advies om via de A1 en de A27 om te rijden, langs Hilversum. Op die alternatieve routes ontstonden lange files. Het verkeer stond over 23 kilometer vast op de A27 tussen Almere en Utrecht. Op de A1 stond 22 kilometer file tussen Amsterdam en Amersfoort. Op een gegeven moment kon het verkeer de omleidingsroutes beter mijden en via de A2 rijden, omdat het daar juist rustig was.
Bij het ongeluk op de A2 waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. De identiteit van het slachtoffer en de oorzaak van het ongeluk zijn nog niet bekend. De politie heeft lang nodig om de brokstukken van de weg te halen.
'Puinhoop'
Ook op de A50 in de buurt van Arnhem gebeurde dinsdagochtend een ongeluk. Een betonwagen botste er op een vrachtwagen. Het verkeer werd omgeleid over de A15 en de A2, vanuit het zuiden naar Utrecht. De problemen kunnen het grootst worden op de A325 naar Arnhem. ,,Dat wordt een puinhoop, daar kun je de klok op gelijkzetten. Mensen moeten Arnhem zo veel mogelijk mijden.''
Op de A13 tussen Rotterdam en Delft zorgde een vrachtwagen met pech voor problemen. Daardoor liep het verkeer ook vast op de A20 en de A16. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!