Kassa

Druk op de weg en in het ov vanwege strand- en vakantiegangers

31-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
strand scheveningen 1127
Het was vanmorgen op de Nederlandse wegen en in het openbaar vervoer (ov) wat drukker dan normaal. Rond het middaguur stond er in totaal al meer dan 400 kilometer file. Ook in het verloop van de dag zal dat naar verwachting van de ANWB zo blijven. Vakantiegangers, onder wie veel Duitsers, en dagjesmensen veroorzaken de drukte.

Op veel plaatsen file wegens vakantiedrukte en dagjesmensen

Er zijn veel mensen met hun onderweg naar hun vakantieadres en naar het strand of een plas om een dagje te genieten van het mooie weer. Hierdoor stond er al vanaf 8 uur 's ochtends een file op de A12. Ook op de wegen naar de stranden staat het verkeer op veel plaatsen, waaronder Zandvoort, Bloemendaal en Scheveningen, vast. Alle parkeerplaatsen in Zandvoort staan hierdoor ook al vol. De voorzitter van de veiligheidsregio waar Zandvoort onder valt, Marianne Schuurmans, roept mensen daarom op niet meer naar Zandvoort te komen. Ook de gemeente Katwijk vraagt mensen niet meer naar de kustplaats te komen.
Daarnaast is er veel drukte op de weg rond allerlei Nederlandse plassen. Om deze reden gaat het recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld dicht. Het maximumaantal bezoekers is hier bereikt. Er kunnen daarom geen nieuwe bezoekers naar binnen. Hetzelfde geldt voor de Zandenplas bij Nunspeet op de Veluwe en voor Strand Nulde-Zuid aan het Nuldernauw, dat tussen Gelderland en Flevoland ligt. Verder roept de gemeente Vught mensen op niet maar naar de IJzeeren Man te komen en waarschuwt Staatsbosbeheer dat de zwemplassen Gasselterveld en het Nije Hemelriek op de Hondsrug in Drenthe vol zijn. Hier worden de toegangswegen met hekken afgesloten.

Advies ANWB: neem voldoende water mee in de auto

Vanwege het warme weer, is het volgens de ANWB erg belangrijk om voldoende drinkwater mee te nemen en daar ook van te drinken. Aangezien er op veel wegen lange files staan, is het erg belangrijk om ook in de auto voldoende water bij je te hebben. Daarnaast raadt de ANWB je aan om voor je op pad gaat het verkeer te checken. "Niets is erger dan in de brandende zon in de file staan!", twittert de bond.

Ook in het openbaar vervoer grote drukte

Niet alleen in het verkeer, maar ook in het ov is het druk. Vanwege de drukte is daarom besloten dat de bussen van HTM voorlopig niet door Scheveningen rijden. De haltes in de plaats komen te vervallen. Ook doet de NS een dringende oproep om niet meer met de trein richting het strand te gaan. Alle treinen richting Zandvoort zitten namelijk behoorlijk vol. Hierdoor is het onmogelijk om voldoende afstand te houden, wat belangrijk is wegens het coronavirus. Naast dat de NS een oproep doet, laat het ook tot 11 uur 's avonds zes treinen per uur van en naar Zandvoort rijden. Er wordt ook verwacht dat het in de avond weer druk wordt in de treinen vanaf Zandvoort, voor mensen die later op de dag weer terugkeren naar huis. Marianne Schuurmans vraagt mensen daarom om buiten de spits, dus voor 3 uur 's middags of na 8 uur 's avonds, te vertrekken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!