Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dropbox stopt met openbare mappen

16-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dropbox 930x520
Dropbox stopt met de mogelijkheid om mappen openbaar te delen. De clouddienst gaat de mogelijkheid uit de server halen, waardoor bestanden alleen nog gedeeld kunnen worden met een link.
Vanaf volgend jaar
De ondersteuning om openbare mappen te delen verdwijnt volgend jaar. Voor gratis accounts verdwijnt de optie eerder dan voor betalende accounts. Vanaf maart verdwijnt de ondersteuning voor gratis accounts, voor betalende accounts gebeurt dit in september.
Linkje aanmaken
De mappen verdwijnen niet, maar gaan van openbaar naar privé. De bestanden kunnen nog wel met andere gebruikers gedeeld worden, maar dit gaat dan door middel van een gedeelde link. Deze links kunnen alleen per bestand aangemaakt worden en niet meer per sub-map.
Alleen voor oudere accounts
De wijziging geldt alleen voor mensen die een account hebben aangemaakt voor 4 oktober 2012. Volgens Dropbox hebben accounts die na deze datum zijn aangemaakt ook geen openbare mappen gehad.
Bron: NU.nl

Meer over:

dropbox, cloud
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!