Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drone- en lichtshows vervangen vuurwerk

30-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
388 keer bekeken
  •  
Lichtshow
Als alternatief voor de door corona afgelaste traditionele vuurwerkspektakels bieden sommige gemeenten hun inwoners licht- of droneshows. Zo kunnen bijvoorbeeld Rotterdammers bij het aftellen naar het nieuwe jaar thuis een film van een droneshow bekijken. Maar ook elders in het land worden licht- en lasershows uitgevoerd.
De gemeente Rotterdam meldt dat de film de afgelopen weken op meerdere avonden in het geheim in de stad is opgenomen. De film gaat over een jong en sprookjesachtig figuur met een trompet. De muziek bij de film wordt gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De korte speelfilm wordt op 31 december uitgezonden vanaf 23.50 uur als officieel aftelmoment naar 2021 op TV Rijnmond, Rijnmond.nl en via AD.nl. Het is niet live, zo wordt benadrukt, dus het heeft geen zin naar de Erasmusbrug te gaan.

Vanuit huis

Ook in onder meer Barneveld en Enschede zijn om middernacht lichtspektakels te zien. Zo wordt er vanaf de Alphatoren (101 meter hoog) in Enschede een lichtspel van licht- en laserstralen over de stad geworpen waarvan - bij helder weer - alle 160.000 inwoners kunnen genieten. Het is een samenwerking van gemeente en Enschede Promotie. Die benadrukken dat het lichtfestijn "het mooiste is op afstand" en niemand er zijn huis of tuin voor uit hoeft. De show begint om 22.30 uur en de lichten branden tot 01.30 uur. Alleen als er veel mist is, gaat het niet door.
Barneveld heeft een grote lasershow van een uur voorbereid, die "vanuit uw eigen huis" om middernacht losbarst. De laserinstallatie kan tot 3 kilometer ver schijnen.

Nationaal Aftelmoment

Vanuit de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA wordt het Nationaal Aftelmoment uitgezonden. Het programma begint om 22.30 uur en is dan te zien bij AT5, regiozender NH, NPO Nieuws en via internet. Het Nationaal Aftelmoment is vanaf 23.50 uur live te volgen bij de NOS op NPO 1 en 2. De tien minuten tot middernacht worden gepresenteerd door Herman van der Zandt, die daarvoor vanuit het Top 2000-café van NPO Radio 2 in Hilversum overschakelt naar de ArenA. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!