Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drinkwaterbedrijf: beperk waterverbruik

02-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
water_2_14.jpg
Vitens, met 5,6 miljoen aansluitingen het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, vraagt zijn klanten bewuster met drinkwater om te gaan. Het bedrijf verzoekt het gebruik van water met name tussen 18.00 en 22.00 uur te beperken. Op dit tijdstip sproeien veel mensen hun tuin of nemen een extra douche, maar door de grote vraag kan de waterdruk afnemen.
Meer dan normaal
Woensdag leverde Vitens in totaal 1,4 miljard liter water aan zijn klanten. Dat is 40 procent meer dan normaal. Nooit eerder stroomde op een dag zoveel water uit de kranen.
Verwachting
De top lag gisteren tussen 18.00 en 20.00 uur toen er 86 miljoen liter per uur uitging. Op dinsdag verbruikten de klanten al 30 procent meer water dan normaal. De verwachting is er de komende dag nog meer water gebruikt zal worden.
Vitens levert water aan klanten in Utrecht, Flevoland, Friesland, Overijssel, Gelderland en een deel van Noord-Holland en Drenthe. ANP

Meer over:

water, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!