Kassa

Dringend advies Google: update Chrome browser

  •  
07-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
google 930x520
In de Chrome-browser zit een belangrijke fout. Mensen krijgen daarom de dringende oproep om zo snel mogelijk hun browser te updaten. ,,Onmiddellijk'', aldus Justin Schuh, die binnen Google verantwoordelijk is voor de veiligheid van Chrome.
Details zijn niet bekend, maar volgens een bericht van Google gaat het om een zogeheten 'use-after-free'-kwetsbaarheid. Die zorgt ervoor dat iemand een browser kan dwingen om een schadelijk programma te installeren. De computer kan dan vastlopen. Het is niet bekend of en hoe vaak van deze fout al gebruik is gemaakt.

Updaten Chrome?

Wil je weten of je de laatste versie hebt geïnstalleerd van Chrome op je computer of laptop? Surf dan in je Chrome-browser via het menu naar Help . Kies in het menu voor Over Google .
Je kunt zien of er een update beschikbaar is die je kunt downloaden. Zie je een blauw vinkje met 'Google Chrome is up-to-date' dan is updaten niet nodig.
In Android of Apple kun je via de respectievelijke Appstores controleren of er voor je app van Google Chrome een update is. Zo ja, zorg dat je die dan installeert. ANP / Kassa

Meer over:

chrome, browser, google
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!