Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Driekwart Nederlanders vindt wintersport nu onverantwoord

26-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ski resort wintersport sneeuw 1127
Veel Nederlanders vinden het onverantwoord als mensen op wintersport gaan. Driekwart geeft dat aan in een opiniepeiling van Markteffect, in opdracht van het AD. De helft van de respondenten geeft aan dat er meer maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Het advies van premier Rutte is om zeker tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Verschillende skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn echter van plan om begin december weer open te gaan. Reisorganisatie TUI ziet dat er veel animo is voor wintersport. Een woordvoerder zegt dat ze veel last minuten boekingen verwachten als de pistes open gaan.
Uit de enquête blijkt dat 71 procent van de Nederlanders het eens is met de stelling dat het 'onverantwoord is als mensen deze winter naar het buitenland gaan'. Een verklaring voor dit hoge percentage is mogelijk dat veel Nederlanders de zomervakantie zien als een belangrijke oorzaak van de tweede coronagolf die in september begon.
Bron: AD/ANP

Meer over:

wintersport
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!