Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drie pensioenfondsen moeten nu al korten

08-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
930x520_pensioenverlaging
Drie kleine pensioenfondsen moeten dit jaar al korten op hun pensioenen. Dit raakt ongeveer 9000 deelnemers en vijfhonderd gepensioneerden, meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.
Herstelplannen
Er hangen al enige tijd nieuw pensioenverlagingen in de lucht. De toezichthouder heeft de afgelopen maanden van wel 183 fondsen herstelplannen moeten beoordelen. Welke drie fondsen daarvan nu precies moeten korten, maakte DNB niet bekend. Ook is niet duidelijk hoeveel de betrokken deelnemers er gemiddeld op achteruitgaan. Verreweg de meeste fondsen hadden voor dit jaar nog geen kortingsmaatregelen opgenomen.
Lage rente
Mede door de extreem lage rente staat de pensioensector er financieel niet goed voor. DNB zei in mei al dat er volgend jaar voor 1,8 miljoen Nederlanders een beperkte korting op hun pensioen dreigt, als de situatie bij de pensioenfondsen de komende tijd niet verbetert. ANP

Meer over:

korten, pensioen, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (38)

heideveld
heideveld9 jul. 2016 - 13:03

Vreemd dat DNB dan zo geheimzinnig doet en geen namen van pensioenfondsen wil noemen. Hoezo transparant?

020222
0202228 jul. 2016 - 20:27

Iedereen hier heeft gelijk maar het is onze eigen schuld. Kijk naar AZC hoop herrie geweest wat gebeurt er gaat toch door het wordt niet geplaatst bij een burgemeester of landelijke bestuurder, alleen bij klootjes volk zoals wij ook door landelijke bestuurders worden afgestempeld

mercedesbowie
mercedesbowie8 jul. 2016 - 19:13

Ik roep het al jaren, maar had het idee, dat niemand luisterde. De Linkse politiek, is een groter gevaar voor de mensheid, dan een kankergezwel in een menselijk lichaam. Men kan deze ziekte voor meer dan 60% genezen, maar linkse politiek lijdt tot de dood. De Pvd A en de SP en dat geldt ook voor Groenlinks (de oude communisten), deze partijen moeten het liefst uit de 2e Kamer, maar nog beter uit de landelijke politiek.Het Nederlandse volk is een klootjesvolk, zonder ruggengraat. Niemand durft meer iets te zeggen, bang dat men vervolgd wordt voor discriminatie..Sinds 1967, is er geen enkele staking meer geweest, terwijl het land er niet veel beter op is geworden. Men werd zoet gehouden met een eigenhuis, een auto en vooral de I-phone en I-pad,. Maar dat alles dreigen we, weer kwijt te raken aan het onderhoud van de asielzoekers. De ouderen zijn het eerst aan de beurt.

1 Reactie
endemion
endemion8 jul. 2016 - 19:31

Alsof andere partijen beter zijn. Is allemaal dezelfde pot nat. Schijndemocratie wanneer je niet daadwerkelijk mee kunt beslissen maar een zogenaamde vertegenwoordiging uitkiest wat natuurlijk hartstikke achterhaald is gezien de hedendaagse technologie (not to mention het nog debielere systeem dat de EU hanteert). Als miljoenen kunnen laten weten wie er zou moeten winnen bij programma's als "the voice" ed waarom niet op politiek gebied!? Wat die demonstraties tegen houd, waarschijnlijk vervoerskwesties want het is behoorlijk kut en duur in NL om massaal naar bepaalde locaties te komen. Daarnaast wordt het organisaties knap lastig gemaakt doordat de MSM altijd flink tegenwerkt. Ik snap die kortingen ook niet, als er 1200 miljard euro in kas is (recent stiekem en op illegale wijze overgeheveld naar Brussel). Het is niet alsof het nu dreigt op te raken.

red1
red18 jul. 2016 - 17:37

Ja, mijn ouders zeiden het al toen ik een  jaar of 10 was ( nu 72 ) " stem nooit op de Partij Van De Armoe of op De Veel Vrije Dagen , "

manwijf
manwijf8 jul. 2016 - 15:13

Dit is een van de rekeningen, die we betalen voor het opnemen van 1000 nieuwe Nederlanders per week. Een van de rekeningen wel te verstaan. Er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen, want tot 2050 moeten we nog 60 miljoen van die gasten opnemen in Europa. Dat is zo'n 2 miljoen per EU-lidstaat! Enig idee wat dat allemaal zal betekenen?  Maak uw borst maar nat. Hadden we dat allemaal niet gedaan, dan hadden we al die financiële problemen in ieder geval niet gehad. Ik heb het al vaker gezegd, maar het ziet er nu meer dan ooit naar uit, dat juist het kiezersvolk van de PvdA gigantisch de dupe gaat worden van hun eigen kiesgedrag van de afgelopen jaren. Denk daarbij ook nog even aan de greep in de pensioenpot door de PvdA omdat er al zo lekker veel in zat...! Natuurlijk had Rutte allang al in moeten grijpen, maar dit is toch vnl. PvdA beleid gesteund natuurlijk door mannetje Pechtold. En nee, niemand gaat dit meer oplossen. Ook niet na nieuwe verkiezingen. Maar een signaal afgeven is toch wel het minste dat we kunnen doen. De klos zijn we toch al. Al denk ik soms, laat PvdA en VVD maar zitten, dan wordt het vanzelf wel bijltjesdag.

1 Reactie
jackyh
jackyh8 jul. 2016 - 17:00

Ben met u eens dat de PvdA een grote schuld draagt aan het uitkleden van de ouderen maar ook de SP is verbazend stil. Persoonlijk begrijp ik er niets meer van want iedereen wordt ouder. De mensen die het nu voor het zeggen hebben zijn ook niet meer piepjong en komen de narigheid in hun omgeving toch ook tegen. Niet iedereen kan ambtenaar zijn.

jackyh
jackyh8 jul. 2016 - 14:35

Het PMT pensioenfonds heeft al tweemaal gekort voor samen 10%. Zal er nu ook wel weer bij zitten. Mijn broer zit bij het pensioenfonds van de bouw en is nog nooit gekort.

2 Reacties
bruinink
bruinink8 jul. 2016 - 19:53

Heb dit jaar 8 euro minder dan 8 jaar geleden van mijn bouw pensioen

jackyh
jackyh8 jul. 2016 - 20:07

Ik heb het wel over bruto bedragen. Netto kan het minder zijn maar dat is een rijksmaatregel. (belastingen, zkv premie die ingehouden wordt etc.)  De 10% bij het PMT bedraagt voor mij bijna 200 euro per maand.

hanmart@home.nl
hanmart@home.nl8 jul. 2016 - 14:11

let op er wordt nu al van alles beloofd en voor geschoteld,maar laat bij de verkiezingen de VVD en de PVDA links liggen,deze partijen heeft ons al genoeg gekost.

g.sleeuwits
g.sleeuwits8 jul. 2016 - 13:46

Kleinsma is het slechste wat ons is overkomen.duurt  niet lang meer dan kunnen we naar de voedsel  bank

floppie
floppie8 jul. 2016 - 13:26

waarom is er niet gewoon een direkteur ipv al die geldgraaiers,laten die gewoon een baan zoeken.wij als ouderen waren al met 14 jaar aan het werk,en moesten voor onze ouders pensioen opbouwen,en moeten we nu ook voor de jongeren inleveren? wie zorgt er dan voor ons?waarom aan de buitenlanders pensioen betalen die toch naar hun land terug keren.iemand die hier komt wonen en nog nooit gewerkt heeft krijgt aow maar heeft hier nog nooit premie voor betaald.ra ra hoe kan dat?

jedi
jedi8 jul. 2016 - 13:23

Misschien kunnen de pensioen fondsen fuseren dan word het kapitaal groter en kunnen wij het eerlijker verdelen kwa inlevering !En nu dat de rente zo laag staat en de aandelen niet meer zo lucratief zijn, het pensioen fonds het dan gaat zoeken in het verschaffen van leningen en hypotheken en dat wij ook kunnen sparen tegen allemaal billijken rente percentages !

tonny1946
tonny19468 jul. 2016 - 13:21

en gaan de bestuurders van deze pensionfondsen ook wat van hun over betaalde salaris inleveren of geldt dat alleen maar voor de mensen met een klein pension

1 Reactie
020222
0202228 jul. 2016 - 20:31

die leveren nooit in die benoemen vriendjes voor positie in het pensioen fonds

gaston127
gaston1278 jul. 2016 - 13:07

En wat nog het ergste is worden we door de Partij van de Arbeid nog aan de EU verkwanselt. Dan praat je van hoe we worden opgelicht door deze Regeerring. Maar daar kunnen we volgend jaar wel wat aan doen met de stem van alle ouderen.

uschi49
uschi498 jul. 2016 - 12:40

Waarom is er niet beter nagedacht in de jaren dat we pensioen opbouwden. Men wist dat we met velen waren die in deze tijd 65+ zouden zijn! Verkeerde beleggingen en crissis? Waarom zo veel beleggen? Dan weet je dat je verlies moet incalculeren! Wij hebben er jaren voor gespaard en wie krijgt wat hem beloofd is, juist niemand! Wij moeten nu elke cent omdraaien om rond te komen. Dan ben ik nog 1 van de gelukkige doet meerdere pensioenen krijgt, ja ik word ook elk jaar gekort maar red het net!

gerdameesters
gerdameesters8 jul. 2016 - 12:28

Alle gepensioneerden moeten een aanklacht wegens diefstal indienen. We worden al jarenlang bestolen! En wanneer gaan we nu eens de straat op?

b.hagoort
b.hagoort8 jul. 2016 - 12:16

Wat een onzin! Beste Stuurlui Staan Aan Wal.

grejphjan
grejphjan8 jul. 2016 - 12:16

Inderdaad al jaren niet gecompenseerd en geïndexeerd,twee maal gekort en voor het komende jaar dreigt weer een nieuwe korting terwijl de pensioenkassen nog nooit zo goed gevuld waren.En dat alleen door die rottige rekenrente.Ik behoor,helaas,niet tot die vaak genoemde rijke ouderen.Zie mijn inkomen steeds verder dalen.Tijd voor een nieuwe orde.

rakker1985
rakker19858 jul. 2016 - 12:12

Ze hebben geld genoeg in kas pas nog gelezen . Oplichters zijn het  ze zullen hun eigen zakken vullen en van deze regering heb je ook totaal niks te verwachten geld zal nu wel naar italie gaan LEVE DE EURO wat zijn wij daar toch mee vooruit gegaan . 

5 Reacties
Zeeg
Zeeg8 jul. 2016 - 12:15

Wordt door de overheid bepaald, niet door de pensioenfondsen.

geem02
geem028 jul. 2016 - 12:34

Straks blijft er niks meer over want Klijnsma heeft onze pensioenen verkwanseld aan Europa met dank aan de regeringspartijen die ervoor gestemd hebben

corpe
corpe8 jul. 2016 - 12:43

Maakt mij niks uit hoe of door wie het bepaald wordt...Het overkomt ons gewoon.

Florence Nightingale
Florence Nightingale8 jul. 2016 - 12:55

En welke partijen vormen de huidige overheid: Nadenken bij de volgende  verkiezingen. Vooral Kleinsma en van Rijn vieren dagelijks hun stiekeme feessie. Na ons de zondvloed hè onnozelen!

thijsje
thijsje8 jul. 2016 - 13:51

Florence Nightingale,  Over onnozel gesproken

maurik
maurik8 jul. 2016 - 12:02

plukken plukken van mensen die er niets meer bij kunnen verdienen. degene die deze beslissingen maken om pensioenen te verlagen of over te hevelen naar de rest van Europa, zorgen er goed voor dat hun salaris niet verlaagd wordt. Misschien er zelfs een paar duizend euro bij krijgen.

OMPI65
OMPI658 jul. 2016 - 11:53

En naar de Buren toe maar de Sinterklaas uithangen!Straks hebben de asielzoekers het nog beter dan onze Senioren!

2 Reacties
panda1946
panda19468 jul. 2016 - 12:01

Ja maar dat is nu al zo. Onze ouderen die onze economie hebben opgebouwd na de oorlog, worden gedumpt omdat ze geen geld meer opbrengen In een woord SCHANDALIG.

Florence Nightingale
Florence Nightingale8 jul. 2016 - 12:57

Is voor velen al zo. Vooral die wonen in een verpleeghuis en hun partner nog gewoon thuis woont, Wat te denken van wat de achterblijvende aan het CAK moeten betalen als eigen bijdrage.

willemwriter
willemwriter8 jul. 2016 - 11:47

Owww dus Griekenland -en binnenkort Italie- ondersteunen -naast honderden miljoenen voor merendeels kansloze asielzoekers- vinden ze bij dit asociaalste kabinet sinds WOII normaal, maar pensioenfondsen laten ze rustig verzuipen, het kan verkeren. Het wachten is op de volgende verkiezingen...

2 Reacties
bokskabouter
bokskabouter8 jul. 2016 - 12:16

Denk je echt dat na de volgende verkiezingen de zaak gaat veranderen. Het zal wel weer het oude liedje worden: vóór de verkiezingen héél véél beloven en daarna, as usual  de kiezers laten barsten.

Florence Nightingale
Florence Nightingale8 jul. 2016 - 13:01

Maar wie zijn dan de dommerds?  Mensen die in sprookjes geloven en uit gewoonte op een vorm als dit slechtste kabinet/regering sinds WOII blijven stemmen. Het roer moet drastisch om en wel middels een regering die wel sjoege heeft van waar ze mee bezig zijn. Nu zijn het allemaal blatende schapen, denken niet zelf, maar laten zich gezeggen door de (ahum kots) topambtenaren, die zelf meer dan droge voeten hebben en houden en  te veel tijd hebben om met zieke hersenen de meest idiote plannen bedenken.

beve
beve8 jul. 2016 - 11:36

Mijn ABP pensioen is al sinds 2010 niet meer geïndexeerd, cumulatief betekent dit een korting van 16%!Daarnaast heeft mw. Kleinsma (ik moet netjes blijven) de pensioenen overgeheveld naar Europa!Een geluk is dat alle partijen de "ouderenbelasting" (voorlopig?) van tafel hebben geveegd.

3 Reacties
bokskabouter
bokskabouter8 jul. 2016 - 12:19

Volgens mij is er geen enkel pensioen geïndexeerd. En die Mevr. Kleinsma (ja inderdaad netjes blijven want anders krijg je een 'ban') is toch van die partij die zo goed voor de (ex)arbeiders zegt te zorgen ?

geem02
geem028 jul. 2016 - 12:36

Straks blijft er niks meer over want Klijnsma heeft onze pensioenen verkwanseld aan Europa met dank aan de regeringspartijen die ervoor gestemd hebben

020222
0202228 jul. 2016 - 20:38

ook wij hebben ABP moest waarde vast zijn nou m'n hoela voel nog steeds dat wij bestolen worden. poosje terug nieuwe directie aangesteld en maar stelen van ons gelg en van de mensen die het niet halen we zouden meer verzet moeten bieden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!