Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drie miljoen Nederlanders bezoeken pedicure

22-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
3859766.jpg
Ruim drie miljoen mensen laten hun voeten verzorgen door een pedicure. Pijnklachten en preventie van de gevolgen van aandoeningen als reuma en diabetes, zijn voor veel mensen een belangrijke reden om hun voeten door een professional te laten verzorgen.
Dat wijst een onderzoek van Maurice de Hond uit. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van ProVoet, de brancheorganisatie van pedicures.
Veelvoorkomende voetklachten zijn stijfheid, verminderde beweeglijkheid en vergroeiende gewrichten. Dat leidt vaak tot toenemende eeltgroei, meer likdoorns en ingroeiende nagels. Mogelijke gevolgen van onbehandelde voetklachten zijn extra pijn aan de voeten en toename van knie-, heup- en/of rugklachten.
 
Volgens ProVoet hebben mensen die vanwege hun beroep (zogenaamde staande beroepen) veel van hun voeten eisen, deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Risicogroepen zijn diabetes- en reumapatiënten, oudere mensen en mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Ook uit de recent verschenen Diabeteszorgmonitor blijkt dat voeten niet alle aandacht krijgen die ze verdienen.
“Net als ProVoet hebben wij de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging in Nederland hoog in het vaandel staan.”, zegt Maarten Ploeg, directeur van Diabetesvereniging Nederland. “Een belangrijke stap in die ontwikkeling is dat zorgverzekeraars vergoedingen hiervoor opnemen in het basispakket. Daar pleiten wij dan ook voor, om erger te voorkomen. Als alle mensen met diabetes viermaal per jaar naar de pedicure mogen op kosten van de verzekeraar, is dit een aanvaardbare vergoeding die vele kosten voorkomt.”
Bron: ProVoet

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!