Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drie dingen die je met een bananenschil kan doen

15-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
16036 keer bekeken
  •  
20141215-kassagroen-banaan_9.jpg
In deze rubriek laat chefkok Pierre Wind ons zien wat je allemaal kunt doen met producten waarvan je eerst dacht dat ze weinig of geen nut hadden. Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt doen met koffieprut, natuurazijn of aluminiumfolie. Deze week drie dingen die je kunt doen met een bananenschil.
Gezichtscrème
Laat die dure crèmetjes met chemische stofjes liggen en gebruik je bananenschil als je je gezicht een boost wil geven. De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen. Heb je last van acné of rode plekjes? Smeer je gezicht dan ook in met de banenschil. De enzymen helpen talgproductie te verminderen. Wil je je huid verjongen en af van die rimpels? Dan heb je luteïne nodig, dat is een antioxidant, ook te vinden in de bananenschil. De antioxidanten zorgen voor het hydrateren van de huid en dat helpt voor het behouden van je jonge huid. Hoe werkt het: het enige wat je nodig hebt is een staafmixer om de bananenschil mee te blenden. Voeg wat water toe en je hebt het middeltje voor je huid. Het is niet wetenschappelijk en elke huid zal er anders op reageren, probeer het dus een paar keer en kijk je huid er op reageert. Als het werkt heb je een goedkope vervanger voor de dure crèmetjes. Werkt het niet? Dan gebruik je de schil voor als je eens hoofdpijn hebt.
Hoofdpijn
Het lijkt misschien wat gek maar probeer eens de banenschil op je hoofd te leggen voor een half uurtje. Als het goed is verdwijnt je hoofdpijn. Hoofdpijn komt vaak door vochttekort. Dan is kalium een stof die we nodig hebben, kalium zorgt namelijk voor een goede stofhuishouding. Leg dus de binnenkant van je bananenschil op je hoofd, en de schil zal zijn werk doen. Kalium is ook handig voor schoenenpoets, het helpt namelijk scheurtjes en schade te herstellen.
Schoenenpoets
Kalium vult oneffenheden op in scheurtjes van je leren schoen. Door met de binnenkant van je banenschil je schoen in te smeren en er met een vochtige doek nog eens overheen te gaan, geef je je schoenen een tweede leven. Door de combinatie van het kalium en het gelletje waar we overheen glijden, gaan je schoenen ook nog eens mooi blinken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!