Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Dreun Intertoys hard maar niet onverwacht'

13-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
failliet 930x520
Dat Intertoys uitstel van betaling heeft aangevraagd is een harde maar niet geheel onverwachte klap voor het personeel van de speelgoedwinkelketen. Dat concludeert bestuurder Martijn den Heijer van vakbond CNV in een reactie op de surseance van het bedrijf. Hij wijst daarbij op de stevige concurrentie in de speelgoedbranche en dan met name de ,,voorname" rol van webwinkels.
Den Heijer vindt het wel raar dat investeerder Alteri al na veertien maanden de stekker uit Intertoys lijkt te trekken. Daarbij wijst hij ook op het uitstel van betaling, een constructie die volgens hem niet per se nodig is bij een reorganisatie.

Werkgelegenheid

Volgens de bondsbestuurder is de werkgelegenheid van circa 4000 mensen in het geding. Den Heijer spreekt van een harde klap in het gezicht van de medewerkers in alle Intertoys-vestigingen. Den Heijer wil op zo kort mogelijke termijn met de directie van Intertoys om tafel om over de problemen te praten. Ook worden gesprekken met leden voorbereid.
Een woordvoerster van vakbond FNV spreekt van een treurig geluid. Volgens haar wordt het met name voor het personeel dat mogelijk op straat komt te staan nog een hele kluif om nog weer een soortgelijke baan te vinden. Zeker omdat de problemen bij Intertoys niet op zichzelf staan. Een keur aan winkelbedrijven ging de laatste jaren al op de fles of ging in afgeslankte vorm door.

Strijd met consument

Vakorganisatie RMU noemt het eveneens treurig dat Intertoys de strijd om de consument lijkt te verliezen. Met name de onzekerheid voor het personeel vindt RMU vervelend. De organisatie benadrukt dat de retailsector het al langere tijd lastig heeft. Niet alleen de webwinkels snoepen klanten af, ook prijsvechters zorgen voor concurrentiedruk. Naast de medewerkers van ketens lijken ook kleine zelfstandigheden daarvan het kind van de rekening te worden. ANP

Meer over:

speelgoed, intertoys
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!