Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Drank kopen over de grens kost banen'

03-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wijn_02.jpg
Circa 275 werknemers van slijterijen raken dit jaar naar verwachting werkloos doordat Nederlandse consumenten hun sterke drank in Duitsland kopen. Dat stelt de belangenvereniging Koninklijke SlijtersUnie. Zij baseert zich op onderzoek dat het bureau Panteia in haar opdracht deed onder 1200 huishoudens in de grensstreek met Duitsland.
67 miljoen misgelopen
Door het grensoverschrijdend 'drankverkeer' loopt de overheid op jaarbasis bovendien 67 miljoen euro aan inkomsten mis.
Drank is in Nederland duurder geworden door twee accijnsverhogingen. In Duitsland liggen de prijzen lager. Volgens voorzitter Ron Andes van SlijtersUnie loont het inmiddels zelfs voor mensen uit de provincie Utrecht om naar Duitsland te reizen, zeker als zij de inkoop van sterke drank combineren met tanken en andere boodschappen.
CDA brengt problemen in kaart
SlijtersUnie heeft de onderzoeksresultaten opgestuurd naar CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Het CDA brengt de problemen in kaart die pomphouders, slijters en andere winkeliers ondervinden door de accijnsverhoging per 1 januari 2014 en heeft een meldpunt ingesteld waar ondernemers en bewoners hun klachten kwijt kunnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!