Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Draagbare dvd-spelers populair vakantietuig

7 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
2473739.jpg
De verkoop van draagbare dvd-spelers is voor de zomervakantie sterk gestegen. Vooral schermen voor in de auto zijn populair.
Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker GfK Retail & Technology vrijdag naar buiten heeft gebracht. In juni gingen er bijna 28.000 draagbare dvd-spelers over de toonbank, 23 procent meer dan een jaar eerder. De verkoop van dubbele schermen, veelal voor de kinderen achterin de auto, steeg met 30 procent.
GfK-analist Barbara Schouten spreekt van een ,,duidelijke verkooppiek''. ,,Wellicht komt dit doordat meer consumenten met eigen auto op vakantie gaan in plaats van dat zij kiezen voor een vliegbestemming.''
In de eerste vijf maanden van dit jaar hadden fabrikanten van draagbare dvd-spelers veel last van de economische recessie, die ertoe heeft geleid dat consumenten bezuinigen op uitgaven aan consumentenelektronica. Over het eerste halfjaar vertoont de verkoop, ondanks de vakantiepiek, nog een min van 5 procent.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar