Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Doorstroming op snelwegen verbeterd'

12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file930x520
Ondanks meer gereden kilometers hebben automobilisten vorig jaar minder lang in de file gestaan. Weggebruikers reden 71,1 miljard kilometers in 2017 (plus 1,6 procent), maar stonden gemiddeld 1,8 procent minder lang stil in het verkeer.

Extra rijstroken bevorderen doorstroming

Dat meldt Rijkswaterstaat op basis van cijfers over de filezwaarte vorig jaar. De openstelling van veertien nieuwe weggedeelten heeft de doorstroming bevorderd. Als voorbeeld van een positieve bijdrage aan het terugdringen van opstoppingen noemt Rijkswaterstaat de verbeteringen op de A1 bij het knooppunt Muiderberg, dat uit de filetop is verdwenen.
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wijst op de effecten van de extra rijstroken die zijn aangelegd. ,,Het wordt drukker op de wegen, maar met wegverbredingen en verkeersmanagementmaatregelen kunnen we de groei van files dempen'', zegt zij.

Meer geld naar bestrijding file

Er komen volgens Van Nieuwenhuizen tot 2030 nog minstens 1000 kilometer aan rijstroken bij. Verder wordt 100 miljoen euro extra uitgetrokken om de doorstroming van het verkeer op korte termijn te verbeteren, onder meer door het sneller vrijmaken van snelwegen na een ongeluk.
Op de eerste plaats in de top 10 van belangrijkste knelpunten staat de A20 bij Rotterdam tussen Crooswijk en het Terbregseplein. Nummer twee is dezelfde snelweg op het gedeelte tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. De A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp neemt de derde plaats in. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

fgrijder
fgrijder12 mrt. 2018 - 15:22

Applaus voor jezelf en ga zo door, toppie!!! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!