Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Doorstromer zit ook vast op huizenmarkt

09-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen amsterdam 930x520
Na de starter krijgt ook de doorstromer steeds minder gemakkelijk een voet tussen de deur in de huizenmarkt in de Randstad. Zelfs woningbezitters die hun oude onderkomen met overwaarde verkopen, hebben lang niet altijd genoeg slagkracht meer om in een van de vier grote steden iets nieuws te vinden, stelt een woordvoerder van De Hypotheker. Die adviesketen publiceert dinsdag een pessimistisch stemmende analyse van de woningmarkt, melden De Telegraaf en het AD.

Alleen speelruimte voor kopers met overwaarde op huidige woning

Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam zijn het terrein geworden van vermogende doorstromers en investeerders. ,,Alleen vermogende kopers met een overwaarde op hun huidige woning hebben speelruimte'', stelt De Hypotheker.

Mensen met minder geld naar Amstelveen en Haarlem

Wie geen of weinig eigen geld heeft, of nauwelijks overwaarde, is aangewezen op huizen in omliggende gemeenten als Amstelveen en Haarlem, en steeds meer óók op woningen in kleinere dorpen in de buurt van de grote steden. De adviesketen spreekt van een ,,steeds grotere splitsing tussen vermogende en minder vermogende huizenkopers''. Telegraaf/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!