Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Doorlopende reisverzekering kan helft goedkoper

30-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
lijfrentepolis360210.jpg
Een gezin kan ruim 50 procent per jaar besparen op de premie voor een doorlopende reisverzekering. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl. De website heeft 66 reisverzekeringen van 43 aanbieders onderzocht op premie en dekking. Hieruit blijkt dat een gezin met twee kinderen dat binnen Europa blijft voor de goedkoopste verzekering slechts 33,96 euro per jaar betaalt. Terwijl de duurste verzekering met een vergelijkbare dekking maar liefst 78 euro kost per jaar.
Extra kosten
"We hebben gekeken naar de premie en welke dekkingen standaard zijn meeverzekerd. Daarbij zijn we ervan uitgegaan dat een verzekering minimaal een dekking voor bagage en voor buitengewone kosten moet bieden", licht Paul Huibers van Geld.nl toe. Buitengewone kosten zijn uitgaven die je moet doen als gevolg van een onverwachte gebeurtenis tijdens de vakantie. Je kunt daarbij denken aan hotel- en extra reiskosten als je door een ongeval langer op je vakantiebestemming moet blijven of eerder terug naar huis moet.
Route Mobiel
De beste prijs-kwaliteitverhouding voor een gezin dat binnen Europa op vakantie gaat bieden SNS Bank en Route Mobiel. Voor hun Doorlopende reisverzekering Europa betaalt een gezin met twee kinderen tot en met 12 jaar 33,96 euro per jaar. Daarvoor mag je maximaal 45 dagen aaneengesloten op vakantie en heb je naast voor bagage en buitengewone kosten een dekking voor geneeskundige kosten en tandheelkundige kosten.
ZLM twee zo duur als Route Mobiel
De duurste verzekering die een vergelijkbare dekking biedt met de doorlopende reisverzekering van SNS Bank is ZLM. Hier betaalt een gezin 78 euro per jaar. "Je mag bij ZLM, wel maximaal 60 dagen aaneengesloten op reis, maar de meeste gezinnen gaan maximaal 2 tot 3 weken op vakantie, waardoor zo'n uitgebreide dekking helemaal niet nodig is", voegt Huibers toe. "Dat is meteen een goede tip voor consumenten die zelf reisverzekeringen gaan vergelijken. Bedenk van te voren goed welke dekkingen je echt nodig hebt en kies niet zomaar voor de meest uitgebreide dekking, want dat betaal je misschien wel voor zaken die waar je toch nooit gebruik van gaat maken."
 *Voor een gezin met twee kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!