Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Doodencel 601 Scheveningen wordt museum

25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gevangenis.jpg
Doodencel 601 in de gevangenis van Scheveningen wordt een museum. Rondom de cel komt een aanbouw zodat belangstellenden de cel het hele jaar tijdens bezoekuren kunnen bekijken. Dat meldde dinsdag de stichting Oranjehotel. In de beruchte Doodencel zaten in de Tweede Wereldoorlog veel verzetsstrijders die later werden geëxecuteerd op de Waaldsorpervlakte. De kosten van de verbouwing zijn 3 miljoen euro.
Buiten veiligheidszone
De aanbouw komt buiten de veiligheidszone van de gevangenis. Op die manier kunnen belangstellenden makkelijker bij het monument en het informatiecentrum komen. De stichting hoopt dat er veel schoolkinderen komen.
Jaarlijkse herdenking
Zaterdag is de jaarlijkse herdenking bij de Doodencel. De stichting denkt dat het geen probleem is om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. De Scheveningse gevangenis kreeg in de oorlog de naam Oranjehotel. De Duitsers sloten er veel Nederlanders op die zich verzetten tegen de bezetting.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!