Kassa

Donner wil 16.000 extra studentenkamers

17-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-te-koop_17.jpg
Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken gaat maatregelen nemen waardoor het aantal studentenkamers de komende jaren groeit met 16.000. De bewindsman tekent hierover een actieplan met verschillende partijen, zo liet hij donderdag weten.
Samenwerking
Donner slaat de handen ineen met sociale en particuliere huisvesters van studenten, gemeenten, hoger onderwijsinstellingen en studenten. Het plan zorgt voor minder strenge bouwregels en verruiming van mogelijkheden voor tijdelijke bouw en brengt betrokken partijen bij elkaar in een zogenoemd platform studentenhuisvestiging.
Investering van 1 miljard euro
Sociale verhuurders, verenigd in brancheorganisatie Kences, zeggen toe in de komende jaren 16.000 studentenkamer erbij te bouwen. Dat komt neer op een investering van 1 miljard euro. Het actieplan heeft volgens Donner de steun van de koepelorganisatie van Nederlandse universiteiten VSNU, de HBO-raad, de grote steden, de studentenvakbond LSVb en de vastgoedsector.
Wachttijden nemen toe
De wachttijden voor studentenkamers nemen de laatste jaren toe. Volgens Donner leidt dit tot problemen op de woningmark en hindert het de kenniseconomie. Omdat het aantal studenten de komende jaren nog flink toeneemt, zal de vraag naar kamers alleen maar stijgen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!