Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Donner op zoek naar extra geld deeltijd-WW

03-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1774284.jpg
Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) zal op verzoek van de Tweede Kamer bekijken hoe hij de deeltijd-WW in beperkte vorm kan voortzetten als na de zomer het geld voor de crisissteun op is. De CDA-bewindsman sprak donderdag van een historisch moment, omdat de Kamer in zijn ogen vraagt elders te bezuinigen om extra geld te vinden voor deeltijd-WW. ,,Met een historisch verzoek ga ik graag terug naar het kabinet.''
Donner werd in een motie van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum met steun van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie gevraagd dekking te zoeken voor voortzetting van de deeltijd-WW. Daarbij moet hij wel de voorwaarden aanscherpen om misbruik te voorkomen van de regeling, waarmee bedrijven hun personeel met behulp van WW-uitkeringen minder kunnen laten werken tijdens de economische crisis. De Kamer wil voor 1 september duidelijkheid over de mogelijkheden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!