Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Donderdag mogelijk opnieuw noodweer

19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slechtweer360210_01.jpg
De meteorologen van Meteo Consult waarschuwen dat het donderdag opnieuw noodweer kan worden in Nederland. Ze zeggen dinsdag dat er opnieuw rekening gehouden moet worden met veel regen, overlast door blikseminslagen en hevige windstoten.
Het noodweer van aanstaande donderdag kon nog wel eens heviger uitpakken dan dat van maandagochtend. Dat komt doordat het slechte weer vermoedelijk pas in de middag het land bereikt. In de ochtend kan het daardoor nog snel opwarmen naar ongeveer 25 graden in het oosten van Nederland, waardoor de buien flink uitgroeien.
Zuidoosten
Volgens een woordvoerder van Meteo Consult zal het zwaartepunt van het slechte weer liggen in het zuidoosten en oosten van het land, omdat het daar het warmst is. De rest van het land zal echter ook last hebben van het weer. De avondspits kan er last van hebben.
Maandag
Maandagochtend trok er ook al een actief neerslaggebied over Nederland. Lokaal kwam het tot wateroverlast, blikseminslagen zorgden voor branden en ontregelden urenlang het treinverkeer rond station Utrecht Centraal.
ANP

Meer over:

noodweer, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!