Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Domperidon in lage dosis veilig'

31-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen_5_12.jpg
Het antibraakmiddel domperidon is bij gebruik tot 30 mg per dag veilig. Die conclusie hebben onderzoekers van het Diakonessenhuis in Utrecht getrokken. Hun bevindingen zijn donderdag gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Risico bij hogere dosis
Volgens de onderzoekers bestaat er wel een verband tussen acute hartdood en gebruik van het middel. ,,Dit risico is echter alleen aangetoond bij doseringen van meer dan 30 mg per dag'', stellen zij.
Het middel is in Nederland zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar. De onderzoekers pleiten er in het artikel voor om domperidon alleen op recept te laten verstrekken.
Hartproblemen
Begin dit jaar laaide er een discussie op over de veiligheid van domperidon. Er bleken domperidon-gebruikers te zijn overleden aan hartproblemen, maar het is niet duidelijk of hun dood ook daadwerkelijk het gevolg was van het gebruik van het geneesmiddel. Het Europees Geneesmiddelenagentschap kondigde in maart aan het antibraakmiddel opnieuw te beoordelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!