Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Doeksen als enige naar Vlieland, Terschelling

04-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Terschelling_01.jpg
Rederij Doeksen wordt het enige bedrijf dat een veerdienst biedt van Harlingen naar Terschelling en Vlieland. De veerverbinding van en naar beide eilanden komt in één hand. Doeksen neemt de schepen en veerdienst over van Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). EVT stopt met varen.
Concurrentiestrijd
Hiermee is de jarenlange concurrentiestrijd tussen TSM Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) beslecht. Dat heeft het ministerie van infrastructuur en Milieu donderdag laten weten. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) bracht beide partijen om de tafel.
Volgens het ministerie krijgen eilandbewoners meer te zeggen over het vervoersplan bij TSM Doeksen, zoals veranderingen in dienstregeling en de dienstverlening aan passagiers. Bovendien is de veerverbinding voor de komende 15 jaar veiliggesteld.
'Einde aan onzekerheid'
Mansveld is blij dat TSM Doeksen en EVT het belang van de eilandbewoners voorop hebben gesteld. ,,Met deze schikking is een einde gekomen aan alle onzekerheid. De grote winnaar hier is de eilandbewoner. Die kan nu rekenen op een veilige, betrouwbare en continue veerverbinding tussen het vasteland en de eilanden. Voor school, werk en ziekenhuisbezoek. Het hele jaar door. Bovendien krijgt de eilandbewoner meer invloed bij TSM. Ik heb er alle vertrouwen in dat hiermee de continuïteit van de veerdienst is geborgd voor de toekomst.”
De afspraken tussen TSM Doeksen en EVT zijn gekoppeld aan het schikkingsarrangement tussen de Staat en EVT. EVT krijgt van de Staat een vergoeding van 9 miljoen. In ruil daarvoor trekt EVT alle juridische procedures in.
TSM Doeksen en EVT waren donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar op de afwikkeling van de jarenlange strijd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!