Kassa

Doe eens een museum in het Museumweekend

05-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_museumweekend_01.jpg
De 33e editie van het Museumweekend heeft als thema 'Doe een museum'. Meer dan 300 musea nodigen zaterdag en zondag belangstellenden uit om eens een museum 'te doen', waarbij tal van doe-het-zelf activiteiten worden georganiseerd. De musea willen op deze manier een nieuw publiek aanspreken, zegt de Museumvereniging.
Drempel
De organisatie hoopt met het evenement de museumdrempel voor jong en oud te verlagen, waardoor de mensen vaker terugkomen. Veel musea geven dit weekeinde flinke kortingen. Soms is de entree zelfs gratis of is de toegang maar 1 euro.
Activiteiten
In het hele land zijn in de musea activiteiten. Zo organiseert het Thermenmuseum in Heerlen Romeinse spelen. In Kasteel Hoensbroek worden middeleeuwse spelen georganiseerd. In het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO kunnen kinderen zelf een bootje maken en allerlei proefjes doen.
Miljoen
Vorig jaar trok het Museumweekend ruim 1 miljoen bezoekers. Toen deden 400 musea mee. Het aantal musea is dit jaar lager omdat nu alleen leden van de Museumvereniging meedoen, aldus een woordvoerster van de Museumvereniging.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!