Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dode en gewonden bij treinongeluk Dalfsen

23-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo-Arriva 930
Bij een ernstig treinongeluk dinsdagochtend in de buurt van Dalfsen is de machinist van de trein overleden. Zeker één persoon is ernstig gewond geraakt, meldt burgemeester Han Noten. De Veiligheidsregio spreekt over ,,enkele gewonden''. Waarschijnlijk zaten er niet veel mensen in de trein. De ochtendspits was al achter de rug toen het ongeluk gebeurde.
De passagierstrein van Arriva botste door een onbekende reden tegen een hoogwerker. Vier treinstellen kwamen daarbij op hun kant te liggen. De hulpdiensten zijn druk bezig met reddingswerk en de berging in de weilanden waar de gekantelde trein ligt. Enkele passagiers zijn opgevangen in een woning in de buurt van het spoor.
Het ongeluk gebeurde bij een overweg tussen Dalfsen en Ommen. Daar rijden voorlopig geen treinen, meldt vervoerder Arriva. Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaan naar Dalfsen om de situatie in ogenschouw te nemen.De gemeente Dalfsen geeft om 12.00 uur in het gemeentehuis een persconferentie over het treinongeval. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!