Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DNB: meer maatwerk in pensioenstelsel

15-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De_Nederlandsche_Bank_02.jpg
De Nederlandsche Bank pleit voor meer maatwerk in het pensioenstelsel. DNB denkt dat dit onder meer kan worden bereikt door onderscheid te maken naar inkomen.
Grote verantwoordelijk voor eigen pensioen
De toezichthouder stelt voor de pensioenpremie en de opbouw geleidelijk te laten afnemen met het stijgen van het inkomen. Daarmee krijgen mensen met een hoog inkomen zelf een grotere verantwoordelijkheid voor hun eigen (aanvullend) pensioen.
'Kunnen zij aan'
Die kunnen zij ook aan, stelt DNB. Want in tegenstelling tot mensen met een lager inkomen heeft deze groep vaak een eigen huis, aanzienlijk meer financieel vermogen, een hoger opleidingsniveau en meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt op latere leeftijd.
Eerder deze week pleitte Autoriteit Financiële Markten (AFM) er al voor om meer rekening te houden met individuele verschillen.
Oproep Jetta Klijsma
De toezichthouders geven met hun voorstellen gehoor aan de oproep van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) om mee te doen aan een maatschappelijke discussie over een toekomstig pensioenstelsel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!